- COVID-19
-
Białka
- Zestawy Minute™ do izolacji
- Białka rekombinowane
-
Badania białka
-
Bufory i złoża
- Bloty
- Markery
-
Przeciwciała
-
Przeciwciała THE Elite
- PEG (mysie)
- anty-His-tagowe monoklonalne (mysie)
- anty-GST-tagowe (mysie)
- Flag-Tag monoklonalne (mysie)
- Anty-c-Myc-Tagowe monoklonalne (mysie)
- anty-HA-Tagowe (mysie, ptasie)
- GFP (królicze)
- monoklonalne anty-V5-Tagowe (mysie)
- monoklonalne anty-NWSHPQFEK-Tagowe (mysie)
- beta Actin (mysie)
- alpha Tubulin (mysie)
- monoklonalne anty-cAMP/cGMP (mysie)
- monoklonalne anty-BrdU (mysie)
- Protein C-Tag, monoklonalne (mysie)
- Przeciwciała IVD
- Przeciwciała Epitope Tag Antibodies
- Przeciwciała pierwszorzędowe
- Przeciwciała MiniFresh
- Przeciwciała drugorzędowe
-
Przeciwciała THE Elite
- Peptydy, bufory, aminokwasy
-
Biologia molekularna
- Endotoksyny
- Nerbe Plus
- Elektroforeza
Total Protein Extraction Kit for Adipose Tissues/Cultured Adipocytes (20 Preps)
20 izolacji
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Tkanka tłuszczowa, zwłaszcza biała tkanka tłuszczowa (WAT), została uznana za ważny narząd endokrynologiczny i zapalny, oprócz funkcji magazynowania energii. Izolacja i analiza białek z tkanki tłuszczowej mają coraz większe znaczenie dla zrozumienia wielu stanów fizjologicznych/patologicznych. Jednak izolacja i analiza WAT i brunatnej tkanki tłuszczowej (BAT) są technicznie bardzo trudne ze względu na wysoką zawartość lipidów i niską zawartość białka. Emulsja wodno-olejowa obecna w próbce biologicznej jest bardzo trudna do oddzielenia. Aby rozwiązać ten problem, opracowaliśmy nowatorską technologię. Porowaty filtr o unikalnych właściwościach powierzchniowych i wstępnie określonej wielkości i grubości porów ze specjalnie opracowanym buforem ekstrakcyjnym bez detergentów służy do szybkiego i skutecznego oddzielania emulsji wodno-olejowej pochodzącej z homogenatu tkanki tłuszczowej. Bufor ekstrakcyjny ma niższą temperaturę zamarzania niż olej w tkankach tłuszczowych, a fazę wodną można szybko oddzielić od fazy olejowej przez przepuszczenie homogenatu tkanki przez filtr. Całkowite wyizolowane białka są bezstronną reprezentacją białek komórkowych w tkance. Stężenie wyekstrahowanych białek jest bardzo wysokie (2-3 mg/ml) w porównaniu z innymi metodami.